6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πιάνου για παιδιά 2023

Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία ο 6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πιάνου για παιδιά, Thess Junior Piano Contest 2023, που διοργάνωσε στις 18-19 Μαρτίου 2023 ο Σύλλογος Σμυρναίων - Μικρασιατών "Η Ιωνική Εστία", στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου μας.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν νεαροί πιανίστες από όλα τα μέρη της Ελλάδας και την Κύπρο.

Για πρώτη φορά θεσπίστηκε ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Αυτοσχεδιασμού για πιάνο.

Την Κυριακή 19 Μαρτίου έγινε η απονομή των βραβείων στην κατάμεστη αίθουσα του Συλλόγου μας, όπου παρακολούθησαν οι γονείς και οι δάσκαλοι των συμμετεχόντων και πλήθος φιλόμουσου κοινού.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, Τομεάρχης Διαπεριφερειακών Συνεργασιών, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη κ Απόστολο Τζιτζικώστα

Τα βραβεία απένειμαν μέλη του ΔΣ και ο κ. Καρακωστάνογλου ο οποίος συνεχάρη την πρόεδρο του Δ.Σ. της Ιωνικής Εστίας και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διαγωνισμού κ. Έλλη Ζαχαροπούλου καθώς και τα μέλη της κριτικής επιτροπής κ. Δημήτρη Δημόπουλο, κ. Γεώργιο – Εμμανουήλ Λαζαρίδη, κ. Έλλη Ζαχαροπούλου, κ. Ervin Leiter και κ. Θέλξη Ματίκα, εξαίρετους πιανίστες, καθηγητές – παιδαγωγούς, για το έργο και την φροντίδα τους προς τους νεαρούς/ες πιανίστες.

Ακολούθησε ρεσιτάλ των βραβευθέντων οι οποίοι καθήλωσαν και συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους και καταχειροκροτήθηκαν με ενθουσιασμό.

Η αυλαία του Διαγωνισμού έκλεισε με τα πιο αισιόδοξα μηνύματα από όλους, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη διοργάνωση το 2024.

6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πιάνου για παιδιά 2023

 

6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πιάνου για παιδιά 2023

 

6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πιάνου για παιδιά 2023 - Έντυπα, τσάντες

 

 

6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πιάνου για παιδιά 2023 - Μετάλλια

 

6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πιάνου για παιδιά 2023 - Αναμνηστικές πλακέτες

 

Ο κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, Τομεάρχης Διαπεριφερειακών Συνεργασιών, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη κ Απόστολο Τζιτζικώστα χαιρέτισε τον διαγωνισμό και απένειμε βραβεία

 

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής κ. Θέλξη Ματίκα και ο κ. Ervin Leiter

 

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής, ο κ. Γεώργιος – Εμμανουήλ Λαζαρίδης, ο κ. Δημήτρης Δημόπουλος και η κ. Έλλη Ζαχαροπούλου.